[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Na een reis van 3-5 jaar na de start van jouw business is je bedrijf door zijn uitstekende organisatie, structuur, systemen en geld genereren een interessante investeringsmogelijkheid voor derden geworden. Je bedrijf is een cash producerende bezitting waar een opvolger of koper in is geïnteresseerd. Een opvolger of koper koopt een wereldklasse bedrijf, omdat het werkt; omdat het een bedrijf is dat steeds weer doet wat het belooft.

 

Je hebt een keuze:

  1. je kunt je wereldklasse bedrijf aan een derde overdoen of
  2. je kunt je bedrijf ook behouden (en nog verder verbeteren), een opvolgend directeur-leider aanstellen (zonder het bedrijf aan hem over te doen) en zelf blijven genieten van je wereldbedrijf én de uitstekende cash flow die je wereldklasse bedrijf genereert

 

Stel jezelf de vragen:

  • ‘wat nu?’
  • ‘wat ga ik doen met mijn leven?’
  • ‘wat ga ik doen met mijn wereldklasse bedrijf?’

Je wil je wereldklasse bedrijf verkopen

Nu je bedrijf een wereldklasse bedrijf is geworden en bij kopers in trek is, ligt het voor de hand om je bedrijf voor de best mogelijke prijs te verkopen. Dat hoeft echter niet.

Verkopen van je bedrijf is een bijzonder spel dat de meeste ondernemers maar 1 keer in hun leven spelen. Als de gedachten uitgaan naar verkoop van het bedrijf, dan is het raadzaam om met een deskundige hierover te gaan praten. Met deze deskundige kan een verkooptraject worden gestart, een verkoopstrategie worden bepaald en een verkoopteam (regisseur, business valuator, accountant, fiscalist, jurist, notaris) worden samengesteld. Verdere ‘ins and outs’ over de (techniek van de) verkoop van het wereldklasse bedrijf blijven in deze blog verder buiten beschouwing.

 

Business Stimulans is een deskundige partij, die de regie van de verkoop van je wereldklasse bedrijf tegen een uitstekende prijs op zich neemt. De regisseur regisseert het gehele verkooptraject en overlegt nauwlettend met de verkoper en alle andere betrokken partijen. Het gezamenlijk doel is:

  1. De verkoper betrekken bij de verkoop van zijn zakelijk ‘kindje’, zodat hij zich als mens prettig voelt bij dit bijzondere spel dat hij doorgaans maar 1 keer meemaakt.
  2. Het wereldklasse bedrijf binnen een redelijke termijn tegen de best mogelijke prijs verkopen aan de beste koper en dit zakelijk af te wikkelen.

Business Stimulans heeft dus oog voor – en dat is uniek – zowel de menselijke als de zakelijke kant van de verkoop van je bedrijf.

Je wil je wereldklasse bedrijf langer behouden

Verkoop van je bedrijf is geen ‘must’. Als je nog niet klaar bent om je bedrijf binnen of buiten je familie van de hand te doen, dan behoud je jouw wereldklasse bedrijf gewoon. Je hebt een geweldig bedrijf-dat-werkt in handen en dat bedrijf genereert een uitstekende cash flow. Je gaat verder, blijft je structuur en systemen voortdurend verbeteren én je blijft innoveren (vernieuwen).

De cash flow zorgt alvast voor een prettig leven en een eerste serieuze aanzet richting het behalen van je persoonlijke ondernemersdoelstelling.

 

Wat is je wereldklasse bedrijf waard?

levert de verkoop (of het langer aanhouden) van je bedrijf voldoende op om je toekomstige plannen te bekostigen?
Om er achter te komen wat op enig moment de actuele waarde van je wereldklasse bedrijf is, schakel je het beste een business valuator in. Deze expert zal je een waarde van je bedrijf aanreiken. Die waarde is een indicatie van wat de verkoopprijs zou kunnen zijn.

Zeker is dat de waarde van je bedrijf hoger is naarmate je bedrijf minder van jou afhankelijk is. Een wereldklasse bedrijf werkt los van de ondernemer zelf (vaak zelfs beter bij afwezigheid van de ondernemer!) en genereert een voorspelbaar resultaat. Een bedrijf dat werkt én een voorspelbare uitkomst produceert wekt de interesse van een koper, die bereid is een uitstekende prijs voor je bedrijf te betalen. Je raakt eenvoudiger van je bedrijf af en je beurt een uitstekende prijs voor je bedrijf. Je wordt prima beloond voor al jouw inspanningen.

 

Het ultieme doel van iedere ondernemer is om zijn bedrijf ooit, op enig moment, weer te verkopen danwel over te doen naar een volgende generatie. En dat bij voorkeur voor een dusdanige prijs dat zijn persoonlijk ondernemingsdoelstelling wordt bereikt of toch dicht wordt benaderd. Alleen dan kan immers het toekomstig plan van de ondernemer zelf worden bekostigd. En daarmee is de cirkel rond.

 

Ontvang je wel de juiste waarde gezien al jouw inspanningen?

Kun je van de begrote verkoopopbrengst je ondernemersdoel gaan invullen?

 

Onthoud dat jouw bedrijf een middel is om jouw leven te dienen en jouw ondernemersdoel te laten bereiken!

 

Ga op overzichtelijke wijze AAN je bedrijf werken

Door stapsgewijs op een overzichtelijke wijze AAN je bedrijf te gaan werken in de richting die jij hebt voorzien, is de kans groot dat jouw wereldklasse bedrijf zal ontstaan.

Geen zekerheid, maar wel een grotere kans dat het jou wel zal lukken om van je bedrijf een wereldklasse bedrijf te maken en je persoonlijke doel te verwezenlijken.

Je laat een prachtig bedrijf achter en realiseert voor jezelf de bekostiging van de door jou gewenste life style in de jaren na je ondernemersleven.

 

Kom in actie

Start op tijd met het werken AAN je bedrijf.

Wacht niet langer. Begin nu meteen.

Omring jezelf met experts die je helpen en sneller naar een wereldklasse-bedrijf-dat- werkt zullen brengen.

 

Business Stimulans helpt je graag om – samen met jou – van jouw bedrijf een wereldbedrijf te maken.

 

Deel deze blog vrij met andere ondernemers die je het bereiken van hun persoonlijk doel gunt.

 

Reacties: welkom onderaan in het commentaarvak of met een persoonlijk bericht aan Business stimulans.

 

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]