[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Ik hoor je denken: waarom werkt mijn bedrijf nog altijd niet zoals ik graag zou hebben dat het zou werken?
Waarom werk ik als ondernemer zo veel?
Belangrijker: wat kan ik doen om dit te verbeteren in mijn voordeel?

De ondernemer is techneut

Dé reden waarom veel bedrijven niet werken is dat de ondernemer een techneut is. Hij is technisch expert (uitvoerder) op zijn gebied, maar geen ondernemer-leider en geen manager. Om succesvol ondernemer te zijn en je bedrijf van gewoon naar wereldklasse te brengen, moet je alle 3 genoemde rollen beheersen. Simpel, maar tegelijk een grote uitdaging.

De techneut is ondernemer geworden, omdat hij goed is in wat hij doet. Hoe logisch is het dan ook om waar je goed in bent in een wereldklasse bedrijf uit te voeren en de vruchten te plukken van de klasse die je bezit?

De valkuil van de techneut is dat hij te graag zelf het werk doet waar hij zo goed in is en de rest te weinig aandacht geeft. De reden voor middelmatigheid of erger: mislukking. In ieder geval haalt deze ondernemer bij lange na niet uit zijn bedrijf wat er in potentie inzit. Doodzonde. Dat kan beter. Dat moet beter, niet waar?

De ondernemer is leider

Een ondernemer droomt groots, heeft een missie en een visie, een strategie en voert plannen uit om zijn droom te verwezenlijken. Hij is met zijn gedachten in de toekomst. Hij ziet zijn bedrijf (al) werken op de wijze zoals hij dat heeft bedacht en in zijn business plan heeft neergeschreven.   Hij is soms teleurgesteld of gefrustreerd over de tijdsduur en de inspanning die het vraagt om in de gewenste richting te geraken.

De ondernemer is manager

De manager is de duizendpoot die regelt, organiseert, structureert, systematiseert, de puntjes op de i zet en zorgt dat het bedrijf haar rekeningen en personeel op tijd betaalt. Daarnaast is de manager de coach voor het personeel.

Van vermoeiende baan naar wereldklasse bedrijf

Als je als bedrijf naar wereldklasse wilt groeien, dan zal het bedrijf zich moeten ontdoen van de afhankelijkheid van de ondernemer-oprichter zelf. Het bedrijf dat volledig afhankelijk van de oprichter-techneut en zijn expertise is, vormt geen wereldklasse bedrijf maar is enkel een vermoeiende baan voor de ondernemer zelf. Bij vakantie en ziekte ligt het bedrijf ook stil.

Het systeem runt het wereldklasse bedrijf

Een wereldklasse bedrijf beschikt over een systeem dat los van de ondernemer zelf draait. Hoe het bedrijf werkt is in detail vastgelegd en gedocumenteerd. De klant heeft bij ieder bezoek aan het bedrijf eenzelfde beleving en die beleving is niet specifiek verbonden aan de (aanwezigheid van de) ondernemer zelf.

Werken AAN je bedrijf

Wil je als ondernemer – gefaseerd – de stap van gewoon naar wereldklasse bedrijf maken, dan ga je in plaats van als techneut (uitvoerder) IN je bedrijf naar AAN je bedrijf werken. Je gaat je tijd vooral besteden aan het creëren van een bedrijf dat een zelfstandige entiteit vormt, die door de werking van haar systeem zelfstandig en dus los van de ondernemer zelf succesvol kan functioneren.

2 grote voordelen

  • ‘Los van de ondernemer functioneren’ zorgt voor ontlasting van de ondernemer zelf.
  • Het systematisch draaiend bedrijf werkt zelfstandig en zonder twijfel beter dan ooit tevoren.

Wat heb jij nodig om van je bedrijf een wereldklasse bedrijf te maken?

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]